Over Aquaking Red Label

Aquaking stelt u met trots voor aan haar hoogwaardige filtersystemen, de Red Label Series.

Het fundament van deze filteroplossingen bestaat uit het nu al befaamde Red Label drumfilter. Deze trommelfilter van Nederlands fabricaat is vervaardigd uit Polypropeen (PP) en is met haar 70 micron zeefdoek de best denkbare mechanische filtratie. Hoogwaardige innovatieve oplossingen binnen dit trommelfilter in combinatie met een uitermate hoog bedieningsgemak maken dit trommelfilter ongeëvenaard.

De ideale uitbreiding van het Red Label drumfilter is het Red Label moving bedfilter voor de noodzakelijke perfecte biologische filtratie van uw vijverwater. Deze combinatie is dusdanig op elkaar afgestemd dat een stabiele bacteriecultuur is gewaarborgd en de afbraak van schadelijke stoffen optimaal verloopt.

De Red Label Series worden aangedreven door de extreem energiezuinige Red Label pompen. Deze onderhoudsarme en duurzame pompen zijn mede door hun regelbare capaciteit de passende stuwende kracht voor elk systeem.De Red Label Series zijn ontwikkeld met behulp van jarenlange ervaring, de modernste technieken en de beste professionele materialen. Alle producten binnen de Red Label series hebben tot doel om op een eenvoudige en betrouwbare manier een perfecte waterkwaliteit te waarborgen.

De Red Label Series bieden voor elke situatie een complete, optimale en passende oplossing.

Hoe werkt een Red Label Drumfilter?

Een trommelfilter is een mechanisch voorfilter dat op een eenvoudige manier zeer fijne vervuiling (tot 70 micron) uit een waterstroom kan filteren. Het water stroomt gravity het filter in en stroomt via de binnenzijde van de trommel door het gaasdoek waarop het vuil achterblijft. Bij een bepaalde mate van vervuiling zal het gaasdoek dichtslibben waardoor dit minder water doorlaat. Aan de buitenzijde van het gaasdoek zal daardoor het waterpeil in het filter zakken. Wanneer het water beneden een ingesteld peil komt wordt dit "gezien" door een druksensor en treedt er een spoelcyclus in werking. Een aandrijfmotor zorgt ervoor dat de trommel gaat draaien waarbij het zeefdoek via spuitkoppen door een spraypomp van 5 bar schoongespoten wordt. De nozzle's spuiten het water met het vuil van buitenaf van het zeefdoek in een afvoergoot. Dit vervuilde water wordt via de goot afgevoerd naar het riool. De doorstroming van het zeefdoek is op deze manier hersteld waardoor het waterniveau in het filter stijgt. Hierna herhaalt de gehele cyclus zich.

Dit systeem draagt er zorg voor dat het water dat het filter verlaat geen vuildeeltjes bevat die groter zijn dan de openingen in het zeefdoek ofwel 70 micrometer. Het verwijderen van nog fijnere vuildeeltjes is niet wenselijk omdat dit de biologische filterwerking van de volgende elementen van uw filterlijn nadelig beïnvloedt.

Hoe werkt een Red Label Moving Bed Filter?

De ideale uitbreiding van het Red Label Drumfilter is het Red Label Moving Bedfilter. Na verwijderen van het grove vuil door het drumfilter komt het water terecht in dit biologische filter. In deze filterfase wordt het water in contact gebracht met bacteriën die groeien op een kunststof materiaal, de zgn Biocarrier. De hoeveelheid Biocarrier die toegepast dient te worden is afhankelijk van de hoeveelheid afvalstoffen dat het filter te verwerken krijgt. De Biocarrier wordt in het filter in beweging gehouden door lucht, aangevoerd door 2 luchtbuizen. Voor een optimale verwerking van afvalstoffen door de bacteriën in de biofilm is een bepaalde mate van "vervuiling" nodig. Hierdoor is het niet wenselijk dat het voorfilter (drumfilter) alle vuil afvangt dat kleiner is dan 70 micron. De Red Label Moving Bed Filters worden geleverd inclusief luchtbuizen en Biocarrier. De combinaties van Red Label Drumfilter en Red Label Moving Bed Filter zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat een stabiele bacteriecultuur is gewaarborgd en de afbraak van schadelijke stoffen optimaal verloopt.

Voordelen Red Label Trommelfilters.

 • Flexibele plug & play opstelling..
 • Zeer hoogwaardige materialen RVS en polypropyleen (PP).
 • Sproeinozzles met snelkoppeling.
 • Geïntegreerde hogedruk spraypomp van 5 bar.
 • Zeefpanelen met 70 micron RVS gaas.
 • Aandrijfmotor 60Nm.
 • Afvoergoot met hellingshoek voor betere afvoer naar riool.
 • Zware kwaliteit tussenscherm geschikt voor grotere pompcapaciteiten.
 • Volledig gefabriceerd in Nederland.

Voordelen Red Label Besturingskast.

 • Volledig automatisch.
 • Start automatisch opnieuw op na stroomonderbreking.
 • Digitale meertalige beschrijving in Nederlands, Frans, Duits en Engels.
 • Druksensorgestuurde spoelintervallen.
 • Instelbaar waterniveau.
 • Ingebouwde droogloopbeveiliging voor veiligheid van de pompen.
 • Handbediening draaien en spoelen.
 • Magneetbeveiliging op afsluitdeksel.
 • Modulaire opbouw waardoor onderdelen snel uitwisselbaar zijn.

CE keurmerk en 2 jaar fabrieksgarantie op alle onderdelen, excl. zeefelementen.